Sledujte nás:

Datum registrace: 09. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Charlee

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 121
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 95079.98 km
Kolo: 51412.41 km
Cvičení: 4327 h 47 min

Přátelé

Charlee

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Hlad - co s tím

02. 03. 2011

Ahoj,

tak se snažím dodržovat předepsané hodnoty, přidal jsme už i pravidelný pohyb, dostatek tekutin a dnes uvidím jestli to půlkilo z minulého týdne byla jen náhoda, nebo dneska pribyde další půlkilo dole.

Co mě ovšem začlo trápit je pocit hladu. Pokud dodržuji předepsané hodnoty, a stravuji se dle toho jakou mám možnost (jak jsem psal už dříve, mám v práci závodní jídelnu, takže obědy se skládají z výběru 8 jídel, dá se z toho dodržovat denní limity) mám k večeru pocit hladu.

Dříve jsem byl zvyklý nesnídat a mé první jídlo bylo ve 12 a to oběd, večer jsem se pak najedl v devět a bylo mi fajn.
Teď snídám, obědvám, mám i odpolední svačinu, v 18-19 večeři, a kolem deváté něco opravdu lehkého jako je zelenina apod. Jenže večer mě trápí hlad. Semtam mě i v noci vzbudí a to není úplně dobré.

Jak s tímto bojujete??
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 03. 2011 13:11
Zapisuju si to sem, a hlidam.

Bohuzel nemuzu si k obedu zrovna moc vybirat, jak jsem psal, mame tuna vyber 8 jidela ale zrovna dneska jsem musel obedvat zapeceny lilek se syrem (coz nebyl problem) bohuzel priloha byla problem, na vyber byla jen cockova kase, hranolky nebo ryze. takze jsem si dal hranolky, a pak jsem mel okurkovy salat. Diky hrnaolkam jsem si ale vycerpal skoro vsechny tuky pro dnesek a i prijem KJ. Je to asi 15 minut co jsem z obeda odesel a mam hlad.
Bohuzel si z casovych duvodu nemuzu dovolit alternativni jidlo, nebo jidlo z domova, jsem rad kdyz vecer popraci udelam jeste neco jinyho nez jen jit rovnou spat.

Uterni denzitu jsme mel 450, vcerejsi 508, dneska bohuzel 795 diky hranolkum. Jinak denzitu mivam zpetne mezi 450-600 podle denni skladby, a takto to mam od zacatku, ale hlad me zacal trapit az posledni tyden, a to jsem nejak extra nezmenil skladbu od zacatku zde na stobu (ted jsem v pulce 4. tydne) predtim jsem jedl cokoliv co chutnalo nehlede na obsahy a prijem KJ.

K te veceri upresnim, neni to jen zelenina, vcera jsem mel rybu a zeleninu, a po veceri jsme hlad nemel, a a se rict ze v prubehu dne taky ne (i kdyz mozna jo, jen jsem na to nemyslel protoze vcera v praci to byl zahul)
02. 03. 2011 21:25
Možná se podívej, jakou máš denzitu jídla, je možné, že se sice vejdeš do semaforků, ale objemově toho je pro tebe málo. Rozhodně je špatné hladovět, v kteroukoli denní dobu. A doporučuji určitě přidat do večeře bílkoviny, mě osobně i víc zasytí.
02. 03. 2011 18:57
Ahojky a zapisuješ do sebekoučinku nebo si to jen myslíš odhadem, že dodržuješ předepsané hodnoty ? Někdy si člověk jen myslí, že to má v oku, ale skutečnost je jiná, já jsem si tento týden o 400kJ snížila příjem a také mám dnes hlad, ale to připisuji tomu snížení ale přesně jak píší devčata, tak si také k večeři sním jen 25% a na druhou si nechávám tvaroh, jogurt nebo se zaplácnu kefírem a když se stane, že mám hlad, tak jdu spát a nebo se napiji vody, někdo má též hlad, pokud si nastaví /naordinuje/ rychlý úbytek váhy a vyjede mu denní příjem 5000kJ, já třeba už druhý měsíc hubnu při 7000 až 6600Kj a za 6neděl mám 7kg dole
02. 03. 2011 18:37
Ja mela s hladem taky problem, tak jsem si misto 5000kj naordinovala 6000kj..pomaha mi i teply caj.. a taky si jidlo planuju dopoledne a na vecer si necham vzdy nejakou rezervu na kousek syra, sunky apod..
02. 03. 2011 18:11
já nevím, jestli je to zrovna správně, ale zkus místo té zeleniny večer nějakou bílkovinu. Já po večeři už nic nejím, ale večeřím bílkoviny (přes den jich většinou nemám dost, tak to doháním) a hlad nemám...
02. 03. 2011 17:46
Ahoj, dřív jsem měla denní režim podobný tvému - a byla jsem zvyklá jít spát s příjemným pocitem ještě trochu plného břicha. To se tady pracně odnaučuju, ze začátku jsem taky měla hlad, hlavně večer. Začala jsem experimentovat s rozložením jídla během dne a hlavně se snažím mít každé denní jídlo vyvážené - tj, mít tam BTS - to mi hodně pomohlo.Dřív jsem taky měla moc malé svačiny - do 400 kJ, teď se držím 10 % a odpolední někdy podle situace je i větší, pak si posunu večeři o kousek později a je o tu zvětšenou svačinu menší. Jindy, když večeřím dřív, tak si nechávám něco na později - ale těch doporučených 5% a jenom zelenina nebo něco hodně lehkého mi nestačí. To dělám většinou ve chvíli, kdy mě čeká večer ještě nějaká práce a já vím, že půjdu spát později než 3 hodiny po večeři. Myslím, že když tě budí hlad, tak bys nejdřív mohl vyzkoušet změny v denním rozložení jídla - třeba zkusit natáhnout pauzy mezi jídly, aby ti to vyšlo večer na později. Když to nepomůže, tak si zkus zvýšit příjem, třeba je pro tebe opravdu moc malý.
02. 03. 2011 17:30
mně pomáhá hodně pít vodu a za tu cenu, že v noci vstávám na toaletu:-) držím palce, ať je další váha dole
02. 03. 2011 16:49
Večeříš pouze zeleninu? Proč? To by měl hlad každý. Máš správně rozložené jídlo? Nevím jaký máš příděl kj, ale mělo by ti zbýt místo i na trochu sacharidů a na bílkoviny. Napiš víc a něco vymyslíme (kolik kj a sestavu jednoho dne...)!

Aktuality

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Wasa byla ukončena.
Gratulujeme výhercům: rosste, Ratuska, karkkrk

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři